Goudbaren verkopen levert nog meer op dan u denkt

Heeft u een kleine of grote voorraad goudbaren in huis of bent u toevallig in het bezit van oude en wellicht beschadigde goudbaren let dan goed op, want goud verkopen was nog nooit zo lucratief. De goudprijs staat hoger dan ooit en daar lijkt gezien de economische omstandigheden voorlopig ook geen verandering in te komen. En dus kan het interessant zijn om nu uw gouden baren te verkopen.

Goud wisselenNet als met aandelen is het soms verstandig om winst nemen, neem dan ook de juiste moment om uw goudbaren te verkopen. Uw goudbaren zijn momenteel veel geld waard en de verwachting is dat de goudprijs de komende tijd minimaal op zijn huidige niveau zal blijven. Er is niets tegen het op zijn tijd converteren van de winst op goud. Het geeft de nodige extra liquiditeit en daarmee ook ruimte voor andere investeringen.

Een andere reden om uw goudbaren te verkopen kan te maken hebben met veiligheid. Mocht uw goudvoorraad de laatste jaren zijn gegroeid weet dan dat u met het bewaren van goud in huis de nodige risico's loopt. In de Verenigde Staten wordt jaarlijks voor 1,6 miljard aan goud en zilver uit woningen gestolen. Daarvan wordt niet meer dan ongeveer 5 % weer teruggevonden. De kans dat u door een inbraak of insluiping goud kwijtraakt is dus groot. U kunt uw goudbaren verkopen of elders opbergen waar het veilig ligt.

Goudbaren verkopen levert overigens niet alleen geld op, er zijn ook nog andere voordelen. Het recyclen van goud is ook goed voor mens en milieu. Door hergebruik van goud wordt de markt minder afhankelijk van goudwinning. Hiermee krijgt het verkopen van goud ook een groen en duurzaam karakter.

 

Goudopkoper 1:
Goudbaar verkopenGoudbaren verkopen Amsterdam (Zilver & Goud Amsterdam)

 

Goudbaren verkopen
Goudbaren zijn de meest populaire vorm van goud als het gaat om waardevaste investeringen. Grote voordelen van goudbaren zijn de vele vormen en gewichten waarin het leverbaar is, de relatief lage opslagmarge en de laagdrempelige en eenvoudige manier om als belegger in te kunnen stappen. Op deze wijze kan eigenlijk iedereen die meer wil dan de altijd tegenvallende rente op een standaard spaarrekening toch profiteren van een goed rendement in tijden van inflatie. De populariteit van goudbaren betekent ook dat de verkoop nooit grote problemen oplevert, de verhandelbaarheid is zeer groot.

 

Goudopkoper 2:

 Goud verkopen

Kwaliteit goudbaren
Bij de verkoop van goudbaren is het van groot belang dat u er goed op let dat u de juiste kwaliteit verkoopt en dus ook de juiste prijs ontvangt. Met name de zuiverheid van het goud is van groot belang. Deze zuiverheid is een indicatie van de kwaliteit van het goud. Hij wordt altijd uitgedrukt in karaat. Hoe hoger het aantal karaat, hoe hoger de waarde. Het goudgehalte staat altijd op de baar vermeld.


Rekenvoorbeeld:
Indien u een goudbaar heeft waarvan u zich afvraagt wat deze waard is gaat u als volgt te werk. Stel dat de baar 10 gram weegt en op de baar staat 14 karaat dan bevat deze 0,583 (14/24) x 10 (gram) is 5,83 gram puur goud (fijngoud). Bij een geldende marktprijs van 34 duizend euro per kilogram (34 euro per gram), is de waarde van de baar dus 5,83 gram x 34 euro = 198,22 euro. U krijgt natuurlijk minder voor terug om dat een goudopkoper ook winst moet maken.

Als niet direct duidelijk is wat het goudgehalte is of het gehalte is niet goed leesbaar kunt u dat met een loop of vergrootglas dit controleren. Het gewicht kunt u meten met een precisie weegschaal. U kunt uw winst uitrekenen door het bedrag dat u heeft betaald bij het goud kopen eraf te trekken.

 

Goudbaren inkoopGoudopkoper 3:

 

Vindt de handelaar die bij u past
Als duidelijk is wat het gewicht en goudgehalte van de goudbaar zijn ga dan niet met de eerste de beste goudhandelaar in zee, de geboden prijzen kunnen nogal verschillen. U kunt terug gaan naar waar u uw goud heeft gekocht of door ons bovenstaande aan te raden opkopers. Bepaal aan de hand van de actuele goudprijs de prijs die u minimaal wilt ontvangen voor uw goudbaren en ga daar mee aan de slag. Als de afhandeling en werkwijze van de handelaar u bevallen staat niets u in de weg om uw winst te nemen en andere investeringen te overwegen. De winst zit hem niet bij het goud kopen maar bij de verkoop waar u uw winst pakt.