Soorten goudbaren

Goudbaren zijn er in vele soorten en gewichten. Ze zijn leverbaar met één gram goud (1 gram goudbaar) of 2,5 gram (2,5 gram goudbaar) maar u kunt ook kiezen voor een baar van bijvoorbeeld vijf (5 gram goudbaar) of tien gram (10 gram goudbaar). Voor grotere investeringen zijn er baren van 100 gram (100 gram goudbaar), 250 gram (250 gram goudbaar) of wel een kilo goud op de markt. Voor professionele beleggers zijn ook baren van 12,5 kilo goudstaaf leverbaar.

De meest verhandelbare goudbaar is die van een troy ounce goud. De 20 gram goudbaar en 50 gram goudbaar worden het minst verhandel samen met de 500 gram goudbaar.

Goudbaren kopen Goudbaren 1 gram perth mint

Uw keuze maken
Door de vele verschijningsvormen is het maken van een keuze niet heel ingewikkeld, sterker, u kunt er ook voor kiezen om te investeren in meerdere soorten goudbaren. U kunt goud ook als origineel kado geven. Goudbaren zijn er zoals gezegd in vele soorten en sommige zien er ook nog eens aantrekkelijk uit. Op deze wijze geeft u iemand niet alleen een waardevol maar ook een heel persoonlijk kado. En een kado dat in de toekomst meer waard gaat worden. En wie weet geeft u onbewust iemand de gouden tip om zelf te gaan investeren in verschillende soorten goudbaren.

 

Goud baartjes Goudbaartje  Goudbaar

Beste goudbaar
Hierboven kunt u zien wat de verschillende soorten goudbaren momenteel zijn en kosten. Oriënteer u daarbij zo optimaal mogelijk als u een investering in goud gaat doen. Welke soort goudbaren kopen? Hoeveel koop u er? Waar goudbaren kopen? Het zijn belangrijke vragen want er zijn nogal wat handelaren die te hoge prijzen vragen. Dat is niet de bedoeling want u wilt niet te veel betalen, maar let ook op welke service u er voor terug krijgt.

Kortom, verdiep u eerst in de materie voordat u investeert want er zit niemand te wachten op een miskoop. U bent de baas over uw eigen geld, als u nu gaat investeren kunt u dit kapitaal echt laten groeien. Maar dat kan het best als u op verantwoorde wijze te werk gaat.